Grovsopor och skräp.

Okontrollerad hantering av grovsopor.
Hantering av grovsopor.

Grovsopor är så mycket mer än överblivet byggnadsmaterial men en gemensam nämare är ändå hur dessa grovsopor och annat skräp ska hanteras. Hur bortforsling av detta grovafall ska ske. Har man tillgång till en egen släpvagn kanske man själv kan packa och åka och lämna på någon nära återvinningsstation. Frågan är ju bara hur man vill spendera sin lediga tid. På återvinngsstationen eller göra något som man tycker är kul när man är ledig. Ledig tid har man ju oftást när äntligen helgen kommer efter en arbetsam vecka. I många fall har man också bara tillgång till personbilen som inte alls är till för detta ändamål. Sen vill man ju inte heller riskera att få onödiga islag och repor på och i den egna bilen. Utöver detta så har man förmodligen en massa andra saker man behöver göra när helgen kommer. Många veckohandlar mat. Man passar på att handla kläder och annat. Dom dagliga göromålen när helgen kommer kan vara många. Kan man då få hjälp med bortforsling av grovsopor så blir livet enklare och mindre stressfyllt.

Hämtning av grovsopor , skräp och annat grovavfall.

När man rensar ur garaget eller kanske vinden så finns det alltid saker som man vill bli av med. Ofta stora och otympliga. Allt från gamla cyklar som är bortom räddning till gamla möbler man burit ner i källaren för att tillfälligt stoppa undan så att dom inte står i vägen. Vi konsumerar och köper allt mer saker för olika ändamål och problemet som uppkommer blir ju var man ska göra av dom gamla sakerna. Vissa saker kanske det finns en liten möjlighet att sälja eller skänka till någon välgörenhetsorganisation. En del av dessa trasiga saker klassar man troligen som rent skräp.  Nu finns det bra lösningar på detta problem som tur är. Företag som erbjuder hämtning av grovsopor. Denna tjänst är mycket prisvärd och väl värd att titta på.

Vad händer mer våra grovsopor.

Trä som kastas brukar bli flismaterial till olika ändamål förutsatt att det inte är behandlat till exempel med impregnering. Detta flis skickas för förbränning till olika vämerverk bland annat. Metaller av olika slag går till olika företag där mettallen återvinns och sedan vidare till produktion för nya produkter. Plaster , glas  jord , stenmaterial. Det mesta som är möjligt att återvinna på något sätt återvinns i dag. Vilket är bra för både vår miljö och våra naturtillgångar.